Andrei Alexandru, purtatorul de cuvint al presedintelui Senatului, avea numele de cod „Adam Tomescu” si a fost recrutat de Directia III a DSS in data de 15.05 1974 ca informator, potrivit angajamentului pe care l-a semnat cu acea ocazie.
Andrei Alexandru a lucrat si pentru Departamentul Informatiilor Externe (DIE), sub numele de conspirativ „Adamescu” si a dat note informative despre cetatenii straini cu care a intrat in contact in calitate de ghid ONT, dar si despre elevi. Colaborarea sa cu Securitatea s-a intins pe perioada a zece 1974-1984, incetind in momentul in care a devenit membru PCR.
Andrei Alexandru a fost apreciat de Securitatea interna, care il considera „o persoana prezentabila cu simt dezvoltat pentru aspectele care ne intereseaza, inteligent, cu vorbire si gindire cursive, cu posibilitati pentru munca informativa”.
In schimb, DIE, ceva mai pretentios, spunea ca este „Un element indisciplinat, palavragiu si fricos, care executa numai sarcini din care avea un profit material".
Documentele din Fondul de Retea 9599674 arata ca Andrei Alexandru a fost recrutat in 1974, perioada in care era ghid ONT, a primit numele de cod „Adam Tomescu” si avea ca sarcini „supravegherea informativa a cetatenilor straini care vin in tara noastra ca turisti, reprezentanti si directori de firme turistice”.
Turnatoriile
Intre 1972-1973, viitorul informator „Adam” a funizat „unele date interesante privind activitatea si legaturile cetatenilor straini aflati in atentia noastra”.
Notele date Securitatii sint olografe si se refera la turistii straini si reprezentantii firmelor pe care ii insotea ca ghid, la intilnirile pe care acestia le aveau sau la relatiile intime pe care le stabileau in Romania.
In 1973, cand era "candidat" pentru recrutare, „ Adam” relateaza despre un functionar al fi