In ceea ce priveste Parlamentul Romaniei, va avea loc intre orele 07.00 si 21.00, cu 2 ore mai mult decit era prevazut in precedenta lege.Initial, programul dupa care romanii puteau merge sa hotarasca cum doresc sa-si voteze parlamentarii era cuprins intre orele 08.00 si 20.00, pe baza unei legi aflate in vigoare inca din anul 2000.
La presiunile presedintelui, ale PLD si PD, Guvernul a considerat ca este mai cuminte sa adopte acelasi program pentru ambele scrutinuri din 25 noiembrie. Aflati in cele ce urmeaza, cum au reactionat oamenii politici, dar si localnicii din Alba Iulia.
Reactii politice contradictorii
“In mod normal, trebuia ca la aceste alegeri sa fie o singura sectie si cu acelasi orar in mod evident atit pentru referendum cit si pentru alegeri. Nu trebuiau cheltuiti atitia bani, iar sumele care ramineau sa fi ajuns la pensionari care ar fi avut astfel o crestere a pensiilor de 43 % in loc de 30 %. Sint doar niste dispute intre PNL si PD care au pofta de a se juca pe banii publici.
Putea la fel de bine sa nu fie organizat acest referendum pentru ca nu era o urgenta. Traian Basescu trebuia sa spuna de la bun inceput ce vrea, iar PD-ul sa propuna aceasta varianta care era si pe agenda PSD.
Oricum, cred ca referendumul nu va beneficia de o prezenta care sa ii permita sa fie validat asa ca orarul conteaza mai putin”, a declarat pentru cotidianul nostru, presedintele PSD Alba, avocatul Ioan Rus.
“In primul rind as vrea sa spun ca acest referendum nu trebuia sa aiba loc, pentru ca este doar un moft al presedintelui Traian Basescu. Banii trebuiau directionati spre alte lucruri cum ar fi manifestarile dedicate Zilei Nationale sau alimentarea cu apa a unor comune. Traian Basescu a considerat ca moftul sau privind votul uninomina