Schimbare reglementărilor, atât la nivel naţional, cât şi european, nemulţumeşte deopotrivă autorităţile şi companiile. Cu patru operatori activi şi unul în pragul lansării, autorităţile deplâng lipsa concurenţei, a trasparenţei şi a tehnologiilor avansate de pe piaţa românescă a telefoniei mobile. Paradox sau nu? În fotbal, se spune că atunci când la finalul unui meci ambele echipe sunt nemulţumite de arbitru, înseamnă ca acesta a fost corect. Poate părea e
Schimbare reglementărilor, atât la nivel naţional, cât şi european, nemulţumeşte deopotrivă autorităţile şi companiile. Cu patru operatori activi şi unul în pragul lansării, autorităţile deplâng lipsa concurenţei, a trasparenţei şi a tehnologiilor avansate de pe piaţa românescă a telefoniei mobile. Paradox sau nu?
În fotbal, se spune că atunci când la finalul unui meci ambele echipe sunt nemulţumite de arbitru, înseamnă ca acesta a fost corect. Poate părea exagerat, dar acelaşi lucru s-ar putea spune despre ce s-a întâmplat săptămâna trecută în industria de telecomunicaţii, când propunerea de înfiinţare a unei autorităţi de reglementare în domeniul comunicaţiilor la nivel european şi posibilitatea separării reţelelor de operaţiunile de retail, în cazul companiilor cu poziţie dominantă pe piaţă, a tulburat apele. Asta pentru că atât Comisia Europeană, cât şi Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI), care şi-au prezentat propunerile pentru reglementarea domeniului pentru următorii ani, vor să joace rolul de arbitru. Astfel, Grupul Autorităţilor Europene de Reglementare, alcătuit din cele 27 de autorităţi naţionale de reglementare, a trimis o scrisoare comisarului european pentru telecomunicaţii, Viviane Reding, în care arată că nu este de acord cu planurile acesteia.
În acelaşi timp, op