Porcii de Craciun vor putea fi sacrificati doar dupa ce functiile lor vitale vor fi amortite in prealabil folosind un glont captiv, metoda cunoscuta sub numele de asomare cu glont captiv, a anuntat miercuri, Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), citata de NewsIn.
In urma discutiilor cu reprezentantii Colegiului Medicilor Veterinari, ANSVSA a decis ca "medicii veterinari sa aplice procedeele de asomare permise pentru specia porcina [...] Metoda convenita de ambele parti ca fiind cea mai adecvata este cea a pistolului cu glont captiv".
Decizia apare in contextul in care o directiva a Uniunii Europene privind bunastarea animalelor prevede ca procedura de asomare trebuie aplicata porcilor inainte de sacrificare pentru ca astfel, animalele nu mai simt pericolul si nici nu durerea la aceeasi intensitate.
Porcii de Craciun vor putea fi sacrificati doar dupa ce functiile lor vitale vor fi amortite in prealabil folosind un glont captiv, metoda cunoscuta sub numele de asomare cu glont captiv, a anuntat miercuri, Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), citata de NewsIn.
In urma discutiilor cu reprezentantii Colegiului Medicilor Veterinari, ANSVSA a decis ca "medicii veterinari sa aplice procedeele de asomare permise pentru specia porcina [...] Metoda convenita de ambele parti ca fiind cea mai adecvata este cea a pistolului cu glont captiv".
Decizia apare in contextul in care o directiva a Uniunii Europene privind bunastarea animalelor prevede ca procedura de asomare trebuie aplicata porcilor inainte de sacrificare pentru ca astfel, animalele nu mai simt pericolul si nici nu durerea la aceeasi intensitate.