CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M Â
Produsul analizat poate constitui o enciclopedie a aditivilor alimentari. Toţi sunt periculoşi, iar amestecul lor pune in pericol viaţa consumatorilor.
CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M Â
Produsul analizat poate constitui o enciclopedie a aditivilor alimentari. Toţi sunt periculoşi, iar amestecul lor pune in pericol viaţa consumatorilor.
Pizza şuncă şi ciuperci Guseppe are atăt de mulţi fosfaţi in compoziţie, incăt la un consum mai ridicat ne putem transforma in nişte oameni reflectorizanţi. Lista de ingrediente este foarte lungă: "făină de grău, apă, sos de roşii (roşii sfărămate, sare, ingroşător E 1422 - adipat de diamidon acetilat, zahăr, amestec de condimente, aromă de ciuperci (substanţe aromatizante naturale şi identic naturale - artificiale, sare, drojdie, praf, maltodextrină, ingroşător E 414 - gumă arabică, ulei vegetal), extract de drojdie), brănză Mozzarela, şuncă - 8,3% (carne de porc, amidon de cartofi, sare, ingroşător E 1422 - adipat de diamidon acetilat, E 407a - caragenan, conservant E 250 - nitrit de sodiu, stabilizatori E 450 - difosfaţi, E 452 - polifosfaţi, ingroşător E 451 - trifosfaţi, agent de gelatinizare E 508 - clorură de potasiu, corector de aciditate E 500 - bicarbonat de sodiu, ingroşător E 412 - gumă guar, extract de drojdie, substanţe care imbunătăţesc gustul şi aroma E 621 - glutamat monosodic, E 635 - 5â ribonucleotide disodice, antioxidant E 301 - ascorbat de sodiu, colorant E 120 - acid carminic), ciuperci de crescătorie (8,3%), drojdie, ulei vegetal, sare, zahăr, antioxidant E 300 - acid ascorbic". 100 de grame de pizza conţin aport energetic: 885 kj/200 Kcal, proteine 8,5 g, hidrocarbonaţi 31,7 g, grăsimi 4,1 g.
ANALIZÃ.... Profesorul Gheorghe Mencinicopschi atrage atenţia că produsul are o sursă de gluten, un exces de fosfor, fiind totodată şi