Anual, sute de adolescenţi români cad pradă traficanţilor de carne vie În primele 10 luni ale acestui an, aproape 250 de minori cu vârste între 15 şi 17 ani au fost victimele
Anual, sute de adolescenţi români cad pradă traficanţilor de carne vie
În primele 10 luni ale acestui an, aproape 250 de minori cu vârste între 15 şi 17 ani au fost victimele traficanţilor de persoane, a precizat ieri comisarul Dumitru Licsandru, preşedintele Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP). Oficialul a precizat că minorii reprezintă aproape 17% din totalul persoanelor traficate în acest an.
ifrele date ieri publicităţii, referitoare la provenienţa tinerilor căzuţi pradă reţelelor de traficanţi de carne vie, arată că 116 sunt din mediul urban şi 111, din cel rural.î
În 20 de cazuri nu s-a putut încă stabili care este domiciliul. Judeţele în care au fost semnalate cele mai multe cazuri de trafic sunt Braşov şi Galaţi, cu câte 18 sesizări, Iaşi (17), Buzău (16), Mehedinţi (15), Argeş (13), Dolj (11) şi Vaslui (10).
Dintre cele 247 de cazuri de persoane traficate, 215 sunt fete, iar 32 sunt băieţi. Cei 247 de minori nu au fost traficaţi doar pe teritoriul României, ci şi în străinătate, în ţări precum Italia, Spania, Germania, Cehia etc.
Majoritatea copiilor traficaţi au fost exploataţi sexual (165) pe stradă, în bordeluri, cluburi, locuinţe private sau hoteluri.
"În viziunea copiilor, traficanţii sunt bărbaţi de etnie rromă, musculoşi, cu tatuaje, bogaţi, iar traficul de fiinţe umane se întâmplă doar în străinătate", a spus cercetătorul Monica Alexandrescu, preşedintele "Salvaţi Copiii" - România.
Autoritatea Naţională Pentru Protecţia Drepturilor Copilului în colaborare cu ANITP şi Organizaţia "Salvaţi Copiii" a lansat ieri şi un manual de formare a personalului implicat în combaterea acestui fenomen.