CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M Â
Producătorul ne spune că această ceapă prăjită poate fi folosită la salate sau ca adaos la diferite măncăruri. Specialistul nostru, in urma analizei etichetei, ne spune că mai poate duce şi la pierderea capacităţii de funcţionare normală a organismului.
CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M Â
Producătorul ne spune că această ceapă prăjită poate fi folosită la salate sau ca adaos la diferite măncăruri. Specialistul nostru, in urma analizei etichetei, ne spune că mai poate duce şi la pierderea capacităţii de funcţionare normală a organismului.
Consumatorii mai comozi, cărora le este greu să cureţe o ceapă, să o spele, să o toace şi să o pună intr-o tigaie la călit, au acum o variantă mai simplă. De fapt, Knorr le-o oferă. Numai că există şi aici un inconvenient. Produsul este plin şi de alte ingrediente care pun in pericol sănătatea. Lista compoziţională conţine: sare (30,3%), potenţiatori de aromă (monosodiu glutamat E 621, inozinat unul dintre E 631, E 632, E 633, guanilat unul dintre E 627, E 628, E 628), zahăr, ceapă pudră 12%, grăsimi vegetale şi uleiuri vegetale, amidon de cartof, concentrat de ceapă, extract de drojdie, condimente (piper alb, dafin, seminţe de ţelină, curcumă E 100, chimen, coriadru), acidifiant (acid citric E 330), aromă naturală de ceapă prăjită (poate conţine extract de muştar). 100 de grame din această ceapă aduc o valoare energetică de 1070,9 kj/ 255,6 kcal şi 13,2 g proteine, 27,3 g glucide, 10,4 g lipide. Â
ANALIZÃ.... Profesorul Gheorghe Mencinicopschi atrage atenţia asupra ingredientelor periculoase din acest produs: conţinut foarte ridicat de sare - 30,3%, potenţiatori de aromă artificiali, zaharoză, amidon, grăsimi vegetale, toate imprimănd şi o densitate calorică mare. Produsul este obţinut, după cum arată şi denumirea, prin prăjirea cepei in prezenţa gră