Ministrul Justitiei a crezut ca-i poate convinge pe ziaristii straini acreditati la Bucuresti sa-l aplaude, dupa ce au avut onoarea sa-l cunoasca si sa discute cu el.
Tudor Chiuariu si-a imaginat poate ca dupa aceasta intalnire marile agentii de presa ale lumii vor scrie despre razboaiele sale marunte, transformandu-le in lupte eroice, iar cotidienele europene cele mai importante se vor grabi sa-l transforme in VIP continental.
Tanarul ministru era convins probabil ca influenta conjuncturala si indirecta pe care o are partial in presa autohtona poate fi transferata in cea internationala, iar corespondentii straini vor inghiti pe nemestecate tot ceea ce le va spune.
Lovitura de imagine pregatita de consilierii sai s-a intors insa impotriva sa, iar Tudor Chiuariu a ramas in propriul rol de ministru diletant si antireformist.
Chiuariu a intrat astfel pe sens unic dupa ce a spus ca lupta anticoruptie ar fi impiedicata chiar de Comisia Europeana fiindca Bruxellesul nu vrea desfiintarea Departamentului National Anticoruptie (DNA).
Rationamentele sale pedante sunt necredibile fiindca DNA are in vedere anchetarea penala a ministrului Justitiei, iar inversunarea sa impotriva procurorilor anticoruptie nu este bine vazuta pentru ca tot mai multi fruntasi liberali intra in clubul celor acuzati de coruptie, intre ei chiar mentorul sau politic Relu Fenechiu.
Ministrul Justitiei ar fi vrut probabil sa convinga Comisia Europeana, folosindu-se de canalele mediatice occidentale, ca DNA ar fi o institutie parazitara, care doar dubleaza alte structuri din interiorul Parchetului General si care ar putea fi desfiintata in favoarea luptei anticoruptie.
Tudor Chiuariu a cazut in propria plasa, iar agentiile de presa internationale au mers cu subiectul ceva mai departe decat ar fi vrut el, anexand declaratia Co