Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor este cea care decide dacă un medic a greşit sau nu. Peste 5.000 de români depun, anual, reclamaţii cu privire la modul în care au fost trataţi Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor este cea care decide dacă un medic a greşit sau nu.
Peste 5.000 de români depun, anual, reclamaţii cu privire la modul în care au fost trataţi de medici atunci când au avut o problemă de sănătate. Din păcate, mai puţin de 100 de plângeri îşi găsesc rezolvare. Restul dosarelor depuse la Colegiul Medicilor "mor în faşă". Fie pacientul îşi retrage plângerea, fie medicul acuzat iese "basma curată".
Neglijenţa unor cadre medicale de la Spitalul Universitar din Bucureşti a făcut ca, astăzi, Sebastian Lungu, un bebeluş de trei luni şi jumătate, să nu vadă, să nu audă şi să nu se poată hrăni. Băieţelul s-a născut aproape mort, în dimineaţa zilei de 3 august, sufocat de cordonul ombilical înfăşurat de două ori în jurul gâtului.
Toate acestea din cauza unui travaliu prelungit al mamei: concret, deşi era gata să nască şi se vedea deja capul copilului, Alina Lungu, 30 de ani, a fost lăsată singură timp de 45 de minute, în sala de naşteri. N-a fost acolo nici Mirela Moarcăş, doctoriţa care trebuia să o asiste. N-a fost anunţat nici medicul de gardă din noaptea aceea, Cristian Rădoi.
Şi n-a fost nicio asistentă care să o supravegheze şi să tragă un semnal de alarmă, din pricină că Alina Lungu a avut ghinionul să nască exact când se făcea schimbul de ture.: asistenta Mariana Niţu a plecat la 6.40, cu 20 de minute înainte de 7, iar cealaltă, Silvia Roşca, a venit la patul mamei care se chinuia la 7.25. Culmea este că la Spitalul Universitar din Bucureşti n-a mai născut nicio femeie în noaptea aceea, aşa că problema aglomeraţiei şi a lipsei de timp pică din start.
Copilul are acum numeroase probleme neurologice, a încep