Cuiburile Cărpaci şi Căldăraş, dar şi ale altor clanuri interlope din Timişoara, Lugoj şi Recaş au fost luate cu asalt ieri-dimineaţă de poliţişti romăni şi francezi. Este doar una dintre operaţiunile de combatere a criminalităţii transfrontaliere. Sunt căutate căpeteniile reţelelor de cerşetori copii şi handicapaţi care sufocă oraşele europene. Se estimează că cerşetoria produce zeci de milioane de euro anual. Â
Cerşetoria, afacere de milioane de euro Romănia are o gravă problemă de imagine: reţelele de cerşetori, care au impănzit marile capitale europene. In mai puţin de zece ani, oraşe precum Roma, Milano, Florenţa, Paris, Lyon, Londra, Berna, Geneva, Viena, Berlin şi München au fost luate cu asalt de "handicapaţii" şi "orfanii" romăni. Nici unul dintre "năpăstuiţii" spaţiului carpato-danubiano-pontic nu a pus piciorul in Europa aşa, de capul lui, ci sub stricta coordonare a unor reţele de crimă organizată.
Afacerea aduce anual, conform celor de la Interpol, venituri ilicite in valoare de milioane de euro. Evident, banii sunt spălaţi, sub forma unor investiţii imobiliare şi funciare, pe teritoriul Romăniei. Pănă acum, nici o autoritate nu i-a intrebat niciodată pe ţigani de unde au avut bani să cumpere majoritatea imobilelor din centrul Timişoarei. La o primă strigare, investiţiile romilor din oraşul de pe Bega se ridică la peste 250 de milioane de euro şi sunt in continuă creştere. A fost nevoie de intervenţia poliţiştilor şi procurorilor francezi ca autorităţile noastre să priceapă exact ce fac ţiganii in Europa şi ce implementează in Romănia! Aşa se face că ieri-dimineaţă, cu noapte in cap, o comisie rogatorie franco-romănă a descins consecutiv in şase locaţii de pe raza oraşului Lugoj, cunoscut ca fieful principal al clanurilor ţigăneşti şi al traficanţilor de droguri.
Pe scurt, autorităţile