Vlad Arsene este arhitectul preferat al dezvoltatorilor imobiliari cu greutate din Bucuresti, autor al unor cladiri-reper precum America House, Charles de Gaulle Plaza sau Bucharest Tower Center. scolit in Romania si emigrat in Statele Unite in anii ‘70, Arsene a pus la New York bazele biroului de arhitectura Westforth, activ din anii ’90 mai mult la Bucuresti. Fundatia Arhitext a lansat recent o monografie Vlad Arsene, apreciind ca acesta tinteste "si victoria societatii capitaliste tarzii, si gloria de a i se opune critic".
Emigrat in Statele Unite in 1978, Vlad Arsene a revenit in Romania in anii ’90, impreuna cu biroul sau de arhitectura din New York. Avand la activ cateva proiecte americane de mici dimensiuni (mai ales amenajari interioare de lofturi si cafeteria, dar si o cladire a unei universitati din New Jersey), Vlad Arsene a capatat increderea dezvoltatorilor imobiliari din Bucuresti si a devenit intr-un deceniu si jumatate unul dintre arhitectii lor preferati. Din 1983, Arsene este membru al Institutului American al Arhitectilor si este de asemenea membru fondator al Ordinului Arhitectilor din Romania.
In portofoliul firmei Westforth se afla acum proiecte dintre cele mai cunoscute din Bucuresti. Este vorba de Europe House si America House din Piata Victoriei, sediul Ambasadei Canadei, cladirea Mobifon, blocul-turn din Piata Charles de Gaulle, turnul in constructie de pe Bulevardul Ion Mihalache, complexul in constructie Sema Parc, controversata cladire Cathedral Plaza si alele. Introducerea monografiei editate de Arhitext, semnata de Dana Vais, ii numeste pe asociatii firmei Westforth "arhitectii potriviti la locul potrivit". Cu toate ca Westforth reprezinta acum arhitectura corporata comerciala din Bucuresti, Vlad Arsene este adeptul unei arhitecuri "cu o atitudine foarte critica asupra societatii capitaliste tarzii".
Filo