Avocaţii din domeniu acuză legislaţia greoaie şi slaba încurajare a investiţiilor Reprezentanţii a două puternice case de avocatură au criticat relaxarea autorităţilor de la
Avocaţii din domeniu acuză legislaţia greoaie şi slaba încurajare a investiţiilor
Reprezentanţii a două puternice case de avocatură au criticat relaxarea autorităţilor de la Bucureşti vizavi de problema investiţiilor în domeniul energetic.
În timp ce ţările lumii caută soluţii la provocările venite din partea problemelor de mediu şi a resurselor energetice epuizabile, România pare puţin preocupată de a se conecta la tendinţele globale în domeniul energetic, cu accent pe eficienţă şi regenerabile.
Cristina Filip, partener la Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen Attorneys & Counselors, a criticat vehement pasivitatea statului cu privire la noile tendinţe pe plan mondial în ceea ce priveşte domeniul energetic. "Energia regenerabilă va schimba fizionomia economiei globale.
Noi întârziem să ne conectăm la această piaţă globală. Nu contribuim la dezvoltarea tehnică şi nu formăm noua generaţie de oameni educaţi şi specializaţi în această direcţie. În plus, nu construim infrastructura paralelă şi nu asigurăm instrumente de finanţare pentru această piaţă", a declarat Filip, în cadrul Forumului Regional de Energie organizat de Forum Invest.
Ea a adăugat că, în ciuda boomului imobiliar, guvernul nu a supravegheat standardele de eficienţă energetică a construcţiilor, astfel încât, în curând, chiar şi la clădirile de generaţie 2000, vor fi implicate costuri suplimentare pentru adaptarea la noi standarde de eficienţă.
Filip a mai atras atenţia că, în ciuda faptului că România are rezerve de huilă şi lignit, dacă nu se va trece la o modernizare rapidă a termocentralelor, costul producerii de energie din aceste resurse va fi mult prea mare pentru a mai fi rent