Mii de susţinători ai preşedintelui i-au cerut să rămână "liderul naţiunii" şi după 2008. Cu două săptămâni înainte de alegerile legislative, în Rusia au loc mari "manevre populare" Mii de susţinători ai preşedintelui i-au cerut să rămână "liderul naţiunii" şi după 2008.
Cu două săptămâni înainte de alegerile legislative, în Rusia au loc mari "manevre populare" pentru a-l convinge, chipurile, pe şefului statului să rămână la putere şi după martie 2008, când îi expiră al doilea mandat prezidenţial, cât îi permite Constituţia. Unii analiştii susţin că, din cauza luptei dintre clanurile din jurul Kremlinului, Putin nu mai este aşa dornic să părăsească fotoliul de preşedinte.
El nu mai este aşa sigur nici că va putea conduce ţara din alt loc decât de la Kremlin, acolo unde se fac şi se desfac toate intrigile. Observatorii scenei politice de la Moscova susţin că din epoca sovietică nu au mai văzut un lider care să permită să fie înconjurat de un asemenea cult al personalităţii ca Vladimir Putin.
Mii de susţinători ai preşedintelui s-au adunat ieri, la Moscova, în complexul sportiv Lujniki, pentru a-i cere lui Putin să rămână "liderul naţiunii" ruse, în condiţiile în care mandatul de şef al statului se încheie în 2008.
"În prezent, se pune problema destinului ţării noastre", a declarat prezentatorul Ivan Demidov la începerea manifestaţiei. Este vorba de un forum pentru susţinerea liderului nostru Vladimir Putin. În opt ani, el a reuşit să restabilească ordinea în societate.
Democraţia este puterea poporului, iar poporul s-a reunit aici", adaugă Demidov. Vladimir Putin, prezent la eveniment, a urcat la tribună şi s-a dezlănţuit împotriva opoziţiei, pe care a calificat-o drept o bandă de "şacali" în căutare de finanţări străine.
El a acuzat-o că pregăteşte "provocări" ieşind în stradă, aşa cum a "învăţat de la specialiştii occidenta