Zona este bogată în atracţii turistice. Legenda contelui Dracula este foarte populară.
Situat la 25 km de Braşov şi 190 km de Bucureşti, Bran este deopotrivă un loc de istorie şi legendă. Bran este poarta de legătură între Transilvania şi Valahia, străjuită de o parte de Masivul Piatra Craiului, iar de cealaltă de Masivul Bucegi.
Bran este locul în care se află unul dintre cele mai vizitate castele din Europa - Castelul Dracula - sursa de inspiraţie a celei mai fascinante legende, cea a sângerosului conte Dracula. Castelul a fost însă construit de locuitorii Braşovului între anii 1377 - 1382, pentru a apăra trecătoarea de invaziile turceşti.
La începutul secolului al XX-lea, a devenit reşedinţa preferată a reginei Maria de România, căreia locuitorii îi păstrează o profundă recunoştinţă pentru preţuirea de care ei s-au bucurat în anii de glorie ai monarhiei româneşti. Deşi numele localităţii Bran este legat indisolubil de cel al Castelului Bran, zona este extrem de bogată în atracţii turistice: Cheile Moeciului, Munţii Bucegi şi Piatra Craiului, Peştera Dâmbovicioara, Cetatea Râşnovului, dar şi Braşovul, împreună cu cetăţile săseşti de la Prejmer şi Harman.
Se pot vizita şi locuri mai îndepărtate: Castelul Peleş din Sinaia, Cetatea medievală Sighişoara, patrimoniu UNESCO, sau Biertan, una dintre cele mai mari cetăţi săseşti din Transilvania. Poiana Braşov este o zonă tradiţională de schi, dar şi pentru petrecerea vacanţelor de vară. Accesul în Poiana Braşov este facil din Râşnov (9 km).
Bran este, de asemenea, un loc care face concurenţă oraşului prin vilele cochete care s-au construit în ultimii ani. Turismul rural se practică aici de zeci de ani, reprezentând azi o alternativă viabilă la hotelurile mari din Valea Prahovei.
Castelul lui Dracula atrage milioane de turişti
Castelul Bran este un important monument na