Conflictul purtat pentru cunoscutul brand de Zarea şi producătorul vrâncean a fost soluţionat de justiţie prin hotărâre definitivă în favoarea companiei bucureştene. Războiul purtat în Conflictul purtat pentru cunoscutul brand de Zarea şi producătorul vrâncean a fost soluţionat de justiţie prin hotărâre definitivă în favoarea companiei bucureştene.
Războiul purtat în ultimii doi ani pe holurile tribunalelor între companiile Zarea şi Vincon pe folosirea brandului Milcov a fost tranşat. La începutul acestei săptămâni secţia civilă şi de proprietate intelectuală din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a interzis Vincon să mai fabrice şi comercializeze marca de coniac, prezentă pe piaţa autohtonă încă din 1968.
Lupta aprigă de piaţă dintre cei doi mari producători de băuturi alcoolice a ajuns în Justiţie, după ce Zarea Bucureşti a acţionat în instanţă Vincon Vrancea pentru utilizarea mărcii de vinars Milcov, susţinând că are drept de proprietate intelectuală asupra produsului de peste patruzeci de ani. După un proces început în anul 2005, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a dispus marţi printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă ca Vincon Vrancea să nu mai producă şi comercializeze marca de coniac, dând astfel câştig de cauză producătorului bucureştean.
De fapt, fiecare dintre cei doi producători susţinea în faţa judecătorilor că au dreptate. Pe de o parte, Zarea susţinea că fosta Întreprindere de Vinuri şi Şampanie din Capitală a început să producă vinars fabricat din distilat de vin după metoda coniac denumit "Milcov" încă din 1968, marcă înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, chiar din acea perioadă, pentru clasa producţiei.
Pe de altă parte, şi producătorul vrâncean Vincon îşi susţinea în instanţe nevinovăţia, demonstrând că, la rândul ei, compania deţine drept de proprietate intelectuală asupr