In primul an in UE, Romania a avut o prestatie mediocra la Bruxelles. Din 35 de europarlamentari, cel mult 8 se pot lauda cu o activitate bogata in Parlamentul European, 10 se califica la categoria mediocri, iar 17 au dormit la fel ca in parlamentul de acasa. Desi au avut o activitate slaba, unii candideaza pentru un nou mandat.
In topul lenesilor se plaseaza Silviu Busoi (PNL), Daniela Buruiana Aprodu (PRM), Vasile Dancu (PSD), Karoly Ferenc Szabo (UDMR) sau Rovana Plumb (PSD), care nu are trecut nimic la activ, iar in categoria premiantilor intra Adrian Severin (PSD), Adina Ioana Valean (PNL), Silvia Adriana Ticau (PSD), Jean Marian Marinescu (PD), Roberta Anastase (PD) si Monica Iacob Ridzi (PD).
Din europarlamentarii cu activitate slaba, unii admit ca au tras chiulul, dar cei mai multi se declara multumiti de anul prestat la Bruxelles cu explicatia ca au muncit in echipa sau ca informatiile de pe site nu reflecta realitatea.
Pe langa simplele intrebari si interventii in plen, activitatea unui europarlamentar presupune si actiuni complexe, cum ar fi elaborarea de rapoarte sau proiecte de rezolutii, acestea din urma fiind considerate importante.
Busoi: “Am sa-mi revizuiesc atitudinea''
Din aprilie 2007 si pana acum, Cristian Silviu Busoi (PNL) a pus doua intrebari si a avut patru interventii in cadrul asa numitelor “dezbateri la minut”. Busoi candideaza la un nou mandat, ocupand locul 4 pe lista PNL la europarlamentare.
“Stiu ca activitatea mea se reflecta negativ. Nu este la fel de bogata ca a celorlalti colegi. Daca ma intrebati concret cum am reprezentat interesele Romaniei, nu pot sa va raspund ca am elaborat rapoarte sau am depus amendamente. Am sa ma ganesc serios si am sa incerc in viitorul mandat sa-mi revizuiesc atitudinea”.
Cu toata activitatea slaba, Busoi se declara multumit d