Omul de afaceri Florin Mihai
si-a schimbat profesia pentru a face filme-pamflet cu magistratii care
l-au arestat pe nedrept.
Dupa ce a stat in arest cateva luni, ploiesteanul Florin Mihai a dat examen la Facultatea de Regie pentru a invata sa faca filme profesioniste cu si despre magistratii care l-au privat de libertate. Revansa sa au fost trei filme-pamflet, realizate cu camera ascunsa la petrecerile magistratilor.
Ulterior, a trecut la alte subiecte mai putin justitiare si mai mult artistice. La sfarsitul primului an de studiu a castigat premiul pentru cel mai bun documentar cu filmul "Valea Plopului" (la Festivalul international "Hyperion Fest 2007"). In aceasta saptamana, filmul sau "Postasul ungur" a rulat in finala Festivalului DaKINO.
Criticul de film Irina-Margareta Nistor, care i-a selectionat filmul din aproape alte 400 de productii, spune:
"In «Postasul ungur» am vazut originalitate si traire intensa. Nu-l cunosc pe regizor, dar sigur are talent si are sanse sa castige premiul".
Arestare controversata
Ploiesteanul Florin Mihai a gasit o modalitate inedita de a-si lua revansa fata de magistratii care – sustine el – l-au arestat pe nedrept. El s-a inscris la Facultatea de Regie pentru a face filme despre procurorii, ofiterii SRI si inaltii functionari publici implicati, in 2002, in arestarea sa "la ordin". Atunci, o grupare de interese din domeniul petrolier, coordonata de inalti ofiteri SRI si de procurorii locali, l-a incatusat pe Florin Mihai la scurt timp dupa ce acesta a iesit din Palatul Cotroceni, unde fusese in audienta la Emil Cico Dumitrescu, consilierul presedintelui (de atunci) Ion Iliescu. A fost eliberat, potrivit declaratiilor sale, dupa ce nu a mai reprezentat o amenintare pentru "mafia petrolului", fara a fi trimis in judecata. Ulterior, majoritatea ofiterilor SRI implicati in