Odată cu scăderea drastică a numărului de studenţi, estimată la 30% până în 2013, universităţile vor începe o luptă acerbă pentru atragerea tinerilor care vor să înveţe. Odată cu scăderea drastică a numărului de studenţi, estimată la 30% până în 2013, universităţile vor începe o luptă acerbă pentru atragerea tinerilor care vor să înveţe.
Problematica a fost dezbătută în cadrul conferinţei internaţionale "Educaţie şi creativitate pentru o societate bazată pe cunoaştere", organizată în zilele de 22 şi 23 noiembrie de Universitatea "Titu Maiorescu" din Bucureşti.
Rectorul universităţii, prof. univ. dr. Iosif R. Urs (foto), a pledat pentru conceperea planurilor de învăţământ împreună cu marii angajatori: "Dacă nu vom face cursuri cu un conţinut apropiat de ceea ce se cere pe piaţa de muncă, vom dispărea", a spus el.
Prof. Urs s-a pronunţat pentru transformarea universităţilor în laboratoare de creaţie, care să vină cu soluţii pentru agenţii economici. "Putem creşte o generaţie nouă de tineri dacă îi responsabilizăm, prin renunţarea la cerinţele de reproducere a textelor memorate şi prin stimularea lor de a gândi şi a veni cu idei noi", a opinat rectorul Universităţii "Titu Maiorescu".
El a conchis că această conferinţă a fost un bun prilej de a face un schimb de experienţă cu profesori din opt centre universitare din ţară şi străinătate", a menţionat el. (Sorina Buzatu)