CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M
Biscuiţii de post cu cremă de vanilie Arslan au in compoziţie: făină de grău, zahăr, grăsime vegetală, sirop de zahăr invertit, apă, agenţi de afănare (bicarbonat de amoniu E 503, bicarbonat de sodiu E 500, pirofosfat de sodiu E 339), sare iodată, emulgator: lecitină de soia E 322, conservant (metabisulfit de sodiu E 223), cremă (25%): zahăr, grăsime vegetală, făină de grău, amidon de porumb, emulgator: lecitină de soia E 322, aromă de nucă de cocos şi vanilină (aromatizant sintetic).
CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M
Biscuiţii de post cu cremă de vanilie Arslan au in compoziţie: făină de grău, zahăr, grăsime vegetală, sirop de zahăr invertit, apă, agenţi de afănare (bicarbonat de amoniu E 503, bicarbonat de sodiu E 500, pirofosfat de sodiu E 339), sare iodată, emulgator: lecitină de soia E 322, conservant (metabisulfit de sodiu E 223), cremă (25%): zahăr, grăsime vegetală, făină de grău, amidon de porumb, emulgator: lecitină de soia E 322, aromă de nucă de cocos şi vanilină (aromatizant sintetic).
ANALIZÃ.... Biscuiţii fac parte din categoria celor de post, avănd insă un profil nutriţional dezechilibrat, cu un exces de zaharuri cu asimilare lentă şi rapidă ce agresează pancreasul endocrin şi exocrin şi grăsimi vegetale a căror natură nu este dezvăluită. Acestea imprimă produsului o incărcătură glicemică ridicată şi o densitate calorică foarte mare, ne explică profesorul Mencinicopschi. Aditivii alimentari utilizaţi inrăutăţesc calitatea nutriţională a biscuiţilor, in special E 223 şi E 339, care aduc un aport suplimentar de fosfor. Produsul conţine gluten, sare ascunsă, zahăr ascuns şi substanţă cu potenţial alergen - E 223. Expresia "ascuns" se referă la faptul că zahărul nu este adăugat de consumator, el neconştientizănd de cele mai multe că produsul conţine spre exemplu zahăr, sare, grăsimi care in exce