Anul Nou politic cade pe 26 noiembrie. Dupa zodiacul romanesc, va urma Anul Trocului si va incepe fix dupa ce vor fi anuntate rezultatele dublului vot de duminica. Vor cadea din nou barierele care i-au facut pe liderii si pe sforarii partidelor sa stea departe, o luna si ceva, de orice joc la vedere.
„Sa treca mai intai alegerile...”, a fos refrenul pe care il puteai auzi in aceasta toamna ori de cate ori era vorba de vreun scenariu sau aranjament politic.
Dezlegarea seamana teribil cu cea la care am asistat dupa 1 ianuarie 2007. Pana la data aderarii Romaniei la UE, beligerantii au fost mai rezervati. S-au utilizat doar arme de mana si grenade usoare, asa cat sa tina conflictul cald.
Dupa ce ultima fila din calendarul lui 2006 a cazut iar artificiile cu stelute europene s-au topit pe cerul imbacsit al Bucurestilor, au fost scoase insa armele de distrugere in masa a adversarului. Tariceanu a fortat si a reusit sa extermine pedistii din Palatul Victoria. In replica, au inceput sa curga motiunile simpla si de cenzura, unele chiar norocoase.
Lovitura fulgeratoare s-a indreptat apoi contra sefului statului: 322 de voturi pentru suspendarea presedintelui.
Revenit prin referendum la Palat, Traian Basescu si-a achitat datoria: a lungit lista ministrilor penali pana cand a acoperit aproape toata masa guvernului. Cu mana pe detonatoarele legislative, premierul si echipa lui au replicat napraznic si au ras de pe fata Cotrocenilor comisia de cercetare a ministrilor. Dupa care, un pic de liniste.
Tipetele si injuraturile au ramas pe fundalul sonor dar marile planuri tactico-strategice au fost bagate in beciuri, in sticle cu dop etans. Odata trecut votul pentru alegeri si referendum, dopurile vor sari, rasunand ca pocnetul unei sticle de sampanie in mijlocul unui parastas.
Vor incepe negocieri pentru ase