Please excuse me. I’m allergic to bullshit
Google isi imparte oamenii tehnici in echipe mici, pentru a atinge maximul de eficienta. 90% din cod este scris de 10% din programatori (cred ca mai bine de 50% e scris de 1% dintre ei). Mai bine de jumatate din munca unui om tehnic intr-o corporatie este de natura birocratica. Evident, sansele sunt ca tu sa ai de a face cu “ceilalti”, adica majoritatea.
Am dormit foarte putin in ultima luna, deja m-am obisnuit sa am ochii rosii in permanenta. E perioada aceea a anului, una din cele trei-patru luni in care toata lumea munceste, toate evenimente au loc, toate proiectele trebuie terminate, starea de urgenta devine atmosfera normala.
Activitatea noastra poate fi simplificata extrem la lucrul cu ora. Orice facem, fie sysadmin, fie programare, este taxat la ora. Preturile sunt destul de mari si nu ducem lipsa de clienti. De ce? Pentru ca suntem problem solveri.
Lucram in proiecte interne si externe, proiecte corporate, proiecte sustinute de VC-uri, proiecte la care manangementul este facut de consultanti cu tarife obscene, dar si proiecte in care se ciocnesc cateva corporatii locale sau firme de 2 oameni.
Toate astea ne-au ajutat sa invatam cum poti lucra profesionist, ca o firma de avocati brici, care rezolva orice problema, cu predilectie cele imposibile.
Dezavantajul metodei noastre de lucru e ca am dezvoltat o puternica alergie la … ceea ce americanii numesc bullshit. Serios, sunt alergic, rau, iar asta incepe sa se vada. Nu mai am rabdare!
In Romania nu prea exista profesionisti. Noi nu suntem foarte buni, dar castigam mult din faptul ca ceilalti sunt foarte slabi (in general).
Specialistii IT, dezvoltatorii de business-uri in tehnologie, oamenii de comunicare, mai toti sunt niste lautari. Culmea, lucrurile merg asa, lautareste, iar as