Preţurile exorbitante de la noi îi determină pe românii din nord-estul ţării să-şi facă cumpărăturile în Ucraina, cu deosebire la Cernăuţi. Micul trafic de frontieră a cunoscut în acest an creşteri sufocante pentru poliţişti şi vameşi. „Practic, în zilele de sâmbătă şi duminică se pleacă în masă spre Cernăuţi“, spune comisarul-şef Mihai Mereuţă .Mai există şi situaţii când colegii de la Vamă îi controlează mai amănunţit pe cei care se ocupă cu micul trafic şi timpii de aşteptare se măresc. În plus, în aceste zile creşte şi numărul cetăţenilor ucraineni care vin în România, pentru a-şi vinde mărfurile. Toate acestea duc la cozi foarte mari”.
La Punctul de trecere a frontierei Siret, de pildă, când românii se întorc de la cumpărături din Ucraina se lucrează pe toate cele patru benzi. Dar şi aşa se aşteaptă mult timp. Oamenii consideră, însă, că efortul merită a fi făcut. Se cumpără de acolo mai ales băuturi, ţigări, haine şi benzină. Preţurile sunt cu circa 50 la sută mai mici ca la noi, iar la benzină, cu peste 30 la sută, în comparaţie cu cele din România. Vameşii ne-au declarat că sunt numeroşi români care merg la Cernăuţi de 5-6 ori pe lună, cu maşinile, pentru că, spun aceştia, totul este mai ieftin şi mai bun decât pe piaţa românească. (C.C.)
Preţurile exorbitante de la noi îi determină pe românii din nord-estul ţării să-şi facă cumpărăturile în Ucraina, cu deosebire la Cernăuţi. Micul trafic de frontieră a cunoscut în acest an creşteri sufocante pentru poliţişti şi vameşi. „Practic, în zilele de sâmbătă şi duminică se pleacă în masă spre Cernăuţi“, spune comisarul-şef Mihai Mereuţă .Mai există şi situaţii când colegii de la Vamă îi controlează mai amănunţit pe cei care se ocupă cu micul trafic şi timpii de aşteptare se măresc. În plus, în aceste zile creşte şi numărul cetăţenilor ucraineni care vin în România, pentru a-şi vinde mărfurile. Toate ac