Românii care nu s-au aflat în ţară au putut să îşi exprime opţiunea în legătură cu viitorii europarlamentari şi votul uninominal la 181 secţii de votare amenajate pentru ei în 95 de Românii care nu s-au aflat în ţară au putut să îşi exprime opţiunea în legătură cu viitorii europarlamentari şi votul uninominal la 181 secţii de votare amenajate pentru ei în 95 de ţări. Cu toate acestea, "stranierii" nu s-au înghesuit la urne. Excepţie au făcut cetăţenii români de dincolo de Prut, care s-au prezentat în număr semnificativ la vot, considerând că opţiunea lor este foarte importantă pentru viitorul României.
Printre românii basarabeni care au dorit să-şi exercite dreptul la vot la primele ore ale dimineţii s-a aflat şi fostul deţinut politic de la Tiraspol, Andrei Ivanţoc. ,,Am votat pentru binele ţării. Sper să dea Dumnezeu să fie bine şi cu cât mai degrabă să se ridice ţara, să se ridice demnitatea poporului, să aibă o minte lucidă şi să facă ceva bine şi frumos", a declarat Ivanţoc pentru Rompres.
Petru Popa, veteran de război, în vârstă de 87 de ani, a ţinut să se prezinte la urne cu speranţa că rezultatul scrutinului de duminică va schimba şi soarta Basarabiei. ,,Datorită poverii anilor, am venit şi eu aici cu o mică contribuţie la rezultatul pozitiv al alegerilor de astăzi. Pentru că povara anilor mă doboară, încerc să rezist şi din cauza asta am decis să vin la votare. Sper că rezultatul alegerilor va fi pozitiv şi aş vrea ca rezultatul acesta să mă găsească în viaţă. Sper că alegerile de astăzi vor fi hotărâtoare şi soarta noastră se va schimba, în sensul că vom face parte din ţara în care m-am născut", a mărturisit Petru Popa.
"Am venit cu gândul să votez pentru democraţie, pentru a alege deputaţi în Parlamentul European care să apere interesele românilor", a declarat şi Andrei Vulpe, pensionar, venit de la o distanţă de 100 de km de Chişinău