"Secretul" constă în combinarea unui plan alimentar corect realizat cu activitatea fizică. Fiecare dintre noi ştie cât de importantă este alegerea unui stil de viaţă sănătos şi a unei "Secretul" constă în combinarea unui plan alimentar corect realizat cu activitatea fizică.
Fiecare dintre noi ştie cât de importantă este alegerea unui stil de viaţă sănătos şi a unei diete echilibrate pentru sănătatea organismului nostru. De aceea interesul pentru o alimentaţie corectă a crescut constant în ultima vreme. Nutriţioniştii afirmă că "secretul" unei diete echilibrate constă în combinarea unui plan alimentar corect cu activitatea fizică zilnică.
Alimentele sunt frecvent împărţite în grupe, pe baza conţinutului de nutrienţi. Astfel putem vorbi despre grupa legumelor, a produselor de patiserie şi a cerealelor, a fructelor şi a alimentelor pe bază de carne. Fiecare aliment, corespunzător unei grupe de produse, ne asigură nutrienţi unici. Din acest motiv este important ca zilnic să combinăm, în dietă, alimente care aparţin fiecărei grupe.
Trebuie să consumăm cantităţi moderate din fiecare aliment, excepţie făcând legumele, caz în care putem mânca fără limită (atâta timp cât nu este vorba despre cartofi sau porumb). Împărţirea alimentelor în porţii mai mici şi mai dese şi includerea gustărilor între mesele principale ajută la păstrarea varietăţii în dietă. Consumarea produselor preferate este cheia păstrării unei alimentaţii sănătoase. De aceea este permisă includerea ocazională în dietă a unor mici trataţii (ciocolată, alcool).
Pâine, cereale, orez, paste
Aceste alimente contribuie la aportul zilnic de carbohidraţi. De asemenea, orezul brun, ovăzul, pastele şi produsele de patiserie din făină integrală sunt bogate în fibre, vitamina B şi minerale. Ghidul Australian pentru o Alimentaţie Sănătoasă recomandă ca aceste alimente să fie consum