Cea mai mare recuperare, de aproape 2,5%, a fost înregistrată de indicele compozit. După cinci şedinţe de scăderi pe toate palierele bursei, vineri, indicii bursieri au revenit pe plus. Cea mai mare recuperare, de aproape 2,5%, a fost înregistrată de indicele compozit.
După cinci şedinţe de scăderi pe toate palierele bursei, vineri, indicii bursieri au revenit pe plus. Şedinţa s-a caracterizat prin evoluţii mixte, astfel că, după un parcurs preponderent marcat de noi corecţii, finalul de sesiune a ridicat cotaţiile bursiere.
Cele mai lichide companii listate au recuperat, în medie, aproape două puncte procentuale. Pentru segmentul societăţilor de investiţii financiare (SIF), bilanţul ultimei şedinţe a săptămânii trecute a indicat o creştere de 1,85%, în timp ce indicele compozit al pieţei s-a apreciat cu 2,43% faţă de sesiunea precedentă. Valoarea totală a tranzacţiilor a fost de aproape 56 milioane de lei (15,4 milioane de euro), în contextul unui volum de 40,8 milioane de acţiuni transferate.
Tranzacţii de 12,6 mil. lei cu acţiuni SIF5
Cu toate acestea, analiştii sunt sceptici în ceea ce priveşte revenirea pieţei româneşti de capital. "Indicii bursieri au avut o evoluţie mixtă pe parcursul zilei, iar finalul a fost unul foarte interesant, pentru că au închis în creştere, cu avansuri destul de bune. Cu toate acestea, nu cred că se poate vorbi încă de o revenire a pieţei", a declarat pentru Mediafax Paul Brendea, analist în cadrul Prime Transaction.
SIF Oltenia (SIF5) a fost cel mai lichid emitent din piaţă, cu un rulaj de 12,6 milioane de lei, ultimul preţ fiind de 3,7000 lei/titlu, în creştere cu 1,65%. Pe locul al doilea în topul lichidităţii s-a situat SIF Moldova (SIF2), cu transferuri de 9,84 milioane de lei. Cotaţia societăţii a stagnat la 2,9000 lei/acţiune. Titlurile SIF Muntenia (SIF4) şi SIF Banat-Crişana (SI