Unii magicieni au procese ca să prevină publicarea trucurilor.
„Promit să nu dezvălui niciodată, vreunei persoane care nu e magician, secretul unui truc. Promit să nu fac niciodată un truc în faţa unei persoane care nu e magician, fără să fi exersat acel truc înainte, astfel încât să creez iluzia magicului, în faţa acelei persoane!”
De cele mai multe ori, când aderă la o organizaţie profesionistă de magicieni, aceştia trebuie să depună un astfel de jurământ. Dacă un magician dezvăluie ce se află în spatele trucului, fie pentru că vrea, fie pentru că nu a exersat suficient de mult, încât secretul să fie păstrat, acesta riscă să nu mai fie învăţat, de alţi magicieni, alte trucuri.
Rareori, magicienii îşi dezvăluie tehnicile, în faţa necunoscătorilor. Dacă ar face asta, se presupune că ar „omorî” trucul, transformându-l într-o ghicitoare. Se spune că, odată ce ai dezvăluit secretul în faţa unei persoane, aceea nu se va mai putea bucura cu adevărat de reprezentaţiile de iluzionism, din moment ce uimirea dispare. Unii magicieni sunt de părere, chiar, că trucurile pe care le fac reprezintă proprietate intelectuală, iar publicarea lor ar trebui să fie reglementată prin coduri speciale ale organizaţiei de magicieni.
Pe de altă parte, alţii, de cele mai multe ori nefiind vorba de magicieni, consideră că trucurile ar trebui să fie publice, din moment ce cunoaşterea ar trebui să fie accesibilă tuturor. Au existat şi procese, intentate de magicieni, pentru ca trucurile să nu fie publicate. André Kole a încercat să îi dea în judecată pe realizatorii unei serii televizate, „Masked Magicians”, care vroiau să dezvăluie secretul trucului „Masa morţii”.
Horace Goldin a avut procese cu realizatorii unui film, încercând să păstreze secretul trucului în care o femeie este tăiată în jumătate. (M.C.)
Unii magicieni au procese ca să prevină publicarea tru