Oamenii sunt prin firea lor niste fiinte sociabile, iar internetul nu a facut nimic altceva decat sa modifice, intr-o foarte mare masura ce-i drept, dimensiunea in care oamenii au ajuns sa socializeze.
"Inainte oamenii nu reuseau atat de mult sa socializeze din cauza barierelor geografice, a fusului orar, a pozitiei pe care un individ o ocupa intr-o organizatie, a limbii si asa mai departe", a declarat Graham Oakes, fondatorul companiei de consultanta IT Graham Oakes, potrivit Financial Times.
"Multe dintre tehnologiile actuale nu se bazeaza pe socializare, insa reduc extrem de mult barierele de acest fel, care stateau in calea acestui fenomen", a continuat el.
Intr-adevar tehnologiile din sectorul comunicatiilor din zilele noastre reduc considerabil barierele de timp si spatiu, fiecare individ sau chiar grupuri intregi reusind sa comunice mult mai mult si mai usor decat o putea face in trecut.
Pentru Jen Wachtel, manager de productie al companiei americane de comunicatii Vignette, facilitarea comunicarii intre indivizi inseamna "acordarea oamenilor de posibilitati de comunicare indiferent de diferentele geografie, de departamentul pe care il ocupa in cadrul unei organizatii sau de statutul pe care fiecare individ il are. La cumpararea oricarui produs care faciliteaza comunicarea, orice individ este influentat de 'spiritul de turma'", a incheiat Wachtel.
Nu toata lumea este insa de acord cu aceasta afirmatie, cu toate ca softurile care faciliteaza comunicarile la orice nivel, de la cel mai inalt si complex nivel la cel mai mic si simplu, sunt extrem de abundente.
Cel mai elocvent exemplu in domeniul softurilor pentru comunicare il reprezinta softul de top Enovia, al companiei de comunicatii Dassault Systemes. Acesta a fost folosit si de catre compania aeriana Boeing pentru coordonarea procesului de design si pe cel al p