Comunicatele privind prezenţa la vot şi numărul persoanelor înscrise pe listele electorale au stârnit confuzie, autorităţile dovedindu-se incapabile să calculeze numărul alegătorilor care au Comunicatele privind prezenţa la vot şi numărul persoanelor înscrise pe listele electorale au stârnit confuzie, autorităţile dovedindu-se incapabile să calculeze numărul alegătorilor care au votat .
Indiferent de cât de bine au fost păziţi sacii cu voturi, la centralizare au ieşit rezultate contradictorii.
Haosul de la referendumul din 19 mai a continuat la alegerile europene şi la referendumul pentru votul uninominal. Între numărul total de alegători înscrişi la alegerile pentru PE şi votanţii de la referendum a apărut o diferenţă de 28.863 de persoane în documentele BEC. Biroul Electoral a prezentat ultima estimare a prezenţei la referendum la 15 minute după ce Traian Băsescu a anunţat că cinci milioane de cetăţeni au participat la plebiscit.
Biroul Electoral Central este campionul gafelor.
Într-un comunicat din data de 20 noiembrie, instituţia spunea că pentru alegerile europene sunt înscrişi pe listele permanente 18.267.634 de alegători. În condiţii normale, acelaşi număr de cetăţeni ar trebui să se regăsească şi pe listele pentru referendum. Doar că ieri, potrivit statisticilor de la ora 17, un comunicat BEC anunţa că, din centralizarea a 99,49 la sută din secţiile de votare, numărul persoanelor înscrise în lista pentru referendum era de 18.296.497 de alegători. Cu aproape 30.000 de alegători mai mult. Asta după ce la ora 15.00 membrii BEC "pierduseră" peste 200.000 de alegători.
Ciudăţeniile nu se opresc aici. La rezultatele parţiale ale alegerilor pentru Parlamentul European, BEC găsea la prânz mai mulţi alegători decât dimineaţa. Pe tot parcursul zilei de ieri, rezultatele parţiale indicau o sumă din ce în ce mai mare de alegători, pe m