Poliţele de viaţă înregistrează cea mai rapidă creştere şi vor deţine 45% din totalul contractelor. Piaţa asigurărilor va ajunge în 2017 la 7,5 miliarde de euro, faţă de nivelul de Poliţele de viaţă înregistrează cea mai rapidă creştere şi vor deţine 45% din totalul contractelor.
Piaţa asigurărilor va ajunge în 2017 la 7,5 miliarde de euro, faţă de nivelul de două miliarde de euro estimat pentru 2007, pe fondul dezvoltării puternice a segmentului de asigurări de viaţă, care vor ajunge în 10 ani să deţină o pondere de 45%.
Estimările oficialilor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor din România se apropie de cele făcute publice de curând de către consultanţii Roland Berger care vedeau piaţa asigurărilor în 2017 la valoarea de peste 10 miliarde de euro. Cert rămâne însă faptul că asigurările de viaţă vor fi motorul creşterilor, iar poliţele vândute prin brokeri vor schimba aproape ponderea vânzărilor directe în favoarea intermediarilor.
"În prezent, asigurările de viaţă deţin o pondere de numai 19,35%, iar asigurările generale domină portofoliul companiilor. În următorii 10 ani, veniturile pe cele două segmente se vor echilibra", susţine Angela Toncescu, preşedintele CSA. Toncescu a arătat că în ţările din UE poliţele de viaţă aduc jumătate din subscrierile la companiile de asigurări.
În 2006, piaţa asigurărilor generale şi de viaţă a atins 5,729 miliarde de lei, în urcare cu 29,7% comparativ cu anul anterior. Preşedintele CSA estimează că, după preluarea Asirom de către Vienna Insurance Group, primele cinci companii vor deţine 70% din piaţa asigurărilor. În prezent, primele companii de asigurări din România, după volumul primelor brute subscrise, sunt Allianz-Ţiriac, Omniasig şi Asirom, a adăugat Toncescu.
CSA estimează, pentru sfârşitul acestui an, primele brute subscrise pe piaţa din România de peste 2 miliarde de euro, dintre c