CE BEM, CE MÃ...NCÃ...MÂ
Margarina este unul dintre ingredientele principale ale foilor de plăcintă analizate. Producătorul nu specifică din ce a fost fabricată aceasta şi nici natura grăsimilor folosite. Oricum, este o grăsime dăunătoare organismului.
CE BEM, CE MÃ...NCÃ...MÂ
Margarina este unul dintre ingredientele principale ale foilor de plăcintă analizate. Producătorul nu specifică din ce a fost fabricată aceasta şi nici natura grăsimilor folosite. Oricum, este o grăsime dăunătoare organismului.
Foile de plăcintă Linco sunt de post. Problema lor este că au in compoziţie margarină, despre care se ştie că este dăunătoare sănătăţii. Eticheta cuprinde următoarele ingrediente: "Făină de grău, margarină, apă, sare, colorant (betacaroten E160 a), ameliator (acid ascorbic E 300)".
Consumatorii au şi căteva recomandări: "A se utiliza aluatul imediat după decongelare, la temperatura camerei. Nu se admite decongelarea rapidă, in cuptor sau in cuptorul cu microunde. Aluatul este gata preparat pentru coacere. Se poate prepara simplu (saleuri cu sare, chimen sau susan) sau cu diverse umpluturi: brănză, ciuperci, carne, mere, cremă, mere, cremă de vanilie etc.
Produsele obţinute din acest aluat se coc in cuptorul incălzit in prealabil la 220 grade C". Eticheta nutriţională precizează următoarele valori: pentru 100 g produs: proteine: 4,5 g, lipide 27 g, glucide 31 g, valoarea energetică 387 kcal.Â
ANALIZÃ.... Produsul in sine, ca orice foaie de plăcintă, are un profil nutriţional dezechilibrat, cu un exces de grăsime şi glucide care determină şi o densitate calorică foarte ridicată - 387 kcal, ne explică profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. De asemenea, produsul are, conform compoziţiei, şi un conţinut de sare ascunsă. Valoarea sanogenă a