"Noua ne pasa", asa se numeste proiectul educational care se deruleaza la scoala "Sf. Andrei", din 7 octombrie. Elevii din invatamintul primar, care au probleme in familie, vin la scoala dupa amiaza, de luni pina joi, si timp de doua ore sint ajutati de invatatoarele scolii sa-si faca lectiile. Toate acestea fara obligatii financiare din partea parintilor.
"Noi avem copii care provin din familii cu probleme, copii care stau foarte mult timp nesupravegheati. Anul trecut am constatat ca ei veneau dimineata la scoala obositi si stresati. Isi faceau lectiile cind apucau, seara tirziu, de cele mai multe ori, si uneori veneau fara lectiile facute. Eu cind am plecat de la catedra pentru functia de inspector am lasat un anumit tip de comportament la copii si parinti si am gasit altceva. De aceea am spus colegelor mele ca trebuie sa facem ceva. Asa a aparut ideea acestui proiect, “Noua ne pasa”", a explicat coordonatoarea proiectului, institutoarea Ioana Radu.
Cei 25 de elevi din ciclul primar selectati in program termina orele la 12.00 sau la 13.00. Merg acasa, maninca, dupa care de la ora 14.00 vin la scoala unde isi fac lectiile pina la ora 16.00, sub supravegherea uneia dintre invatatoare. La inceput a fost foarte greu. Copiii vorbeau unii cu altii, nu faceau ceea ce trebuia si fiecare avea alta tema de facut, a povestit institutoarea Ioana Radu. Dupa ce fiecare invatatoare a scolii a venit o data la aceste sedinte de pregatire, s-au intilnit toate si au ajuns la concluzia ca trebuie sa-si coordoneze orele efectuate in clasa, temele date. Acum, cu copiii de la clasele paralele se poate lucra odata si este mult mai bine. In urmatoarele saptamini si elevii s-au invatat unii cu altii. Extraordinar este faptul ca elevii nu se simt obligati sa vina. Ei vin pentru ca asa vor, pentru ca simt ca totul este facut ca lor sa le fie mai bine.
@