Unul din patru nou-născuţi are amândoi părinţii străini şi unul din trei are cel puţin un părinte provenit din alt stat decât Italia, informează cotidianul "La Stampa". Aceasta este Unul din patru nou-născuţi are amândoi părinţii străini şi unul din trei are cel puţin un părinte provenit din alt stat decât Italia, informează cotidianul "La Stampa".
Aceasta este realitatea din Torino, unde, la data de 31 decembrie 2006, se numărau 94.397 de imigranţi rezidenţi, mai exact, 10% din populaţia oraşului.
Statistica a fost cuprinsă în al zecelea raport al Observatorului interinstituţional privind străinii din Piemonte, documentul fiind prezentat prefectului provinciei, Goffredo Sottile.
Prefectul a menţionat că apreciază contribuţia străinilor în Italia şi a atras din nou atenţia asupra "problemelor imigranţilor legate de casă, asupra diferenţelor culturale şi asupra muncii. Aceste probleme pot deveni factori perturbatori şi pot alimenta conflicte sociale în cazul în care nu sunt gestionate adecvat. Este necesară trecerea la o politica de integrare socială şi de acordare de fonduri pentru ca străinii să poată deveni, cu adevarat, membrii ai societăţii italiene".
Datele statistice de anul trecut arată că 30, 7% dintre imigranţi sunt în jurul vârstei de 30 de ani şi 46,4% dintre străinii rezidenţi din Torino sunt căsătoriţi.
De asemenea, aproximativ 42% dintre imigranţii, care au peste 15 ani ca vârstă, sunt elevi neîncadraţi în muncă, în comparaţie cu 56% în cazul elevilor italieni.
Dată fiind vârsta mică a populaţiei străine din Torino, numărul copiilor străini înscrisi în instituţii educaţionale este superior faţă de numărul copiilor italieni. Cel putin 48,5% dintre imigranţi deţin cel puţin o diplomă de studiu, faţă de 29,1% dintre italieni.
În ceea ce priveşte starea civila