Unghiile sunt compuse din keratina si minerale si au rolul de a-ti proteja degetele. Cele sanatoase sunt tari, dar in acelasi timp flexibile si stralucitoare, iar aspectul lor oglindeste starea de sanatate. Fara doze suficiente de proteine, vitaminele A si B, calciu, zinc, iod si fier, unghiile vor avea de suferit, contractand diverse ciuperci sau devenind casante. Bodyandfitness.com prezinta cel mai des intalnite afectiuni ale unghiilor si felul in care le putem preveni si trata.
Unghiile care se rup usor arata ca in organism exista o lipsa de calciu si vitamina A. De asemenea, lipsa proteinelor din corp duce la aparitia liniutelor albe, la subtierea si incetinirea cresterii unghiilor. Un consum mai mare de lactate va compensa lipsa calciului si a proteinelor.
Unghiile fragile, care au santulete verticale sau orizontale, demonstreaza lipsa vitaminei B, nivelul acesteia putand fi reglat cu o cura de drojdie de bere. Urmele orizontale arata un dezechilibru hormonal, aparand uneori in timpul menstruatiei, iar cele verticale apar datorita lipsei de fier in organism. Il puteti compensa cu o cura de urzici, spanac si carne rosie.
Contractarea frecventa a infectiilor cu ciuperci inseamna ca ati facut abuz de antibiotice, slabind sistemul imunitar sau ati folosit unghii false pentru mult timp. In acest caz, unghiile au nevoie de o pauza de la chimicalele folosite in lipiciul pentru unghii. Masajul cu uleiuri de eucalipt si arbore de ceai, precum si o cura de aer si soare vor contribui la disparitia infectiei.
Unghiile care se agata arata lipsa de acid folic, vitamina C si proteine. Consumati des patrunjel, bogat in vitamina C, citrice, fasole si ciuperci cu un continut ridicat de proteine, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.
Oricare dintre simptomele de mai sus indica o dieta neadecvata. Cu un regim echilibrat, ca