Scriitorul Philippe Claudel, care a primit un premiu literar francez acordat de liceeni, declară că, in Franţa, există mai multe distincţii decăt scriitori.
Scriitorul Philippe Claudel, care a primit un premiu literar francez acordat de liceeni, declară că, in Franţa, există mai multe distincţii decăt scriitori. El are publicul său, indiferent de premii, dar mai ales libertatea de a nu trăi din scris. Claudel se descrie ca un "povestitor", care acordă o mare importanţă tragismului, dar şi limbii in romanele sale, care se vănd in 250.000 de exemplare in Franţa. Scriitorul a venit in Romănia la invitaţia editorului său şi a Institutului Francez, cu ocazia apariţiei in romănă a cărţii "Suflete cenuşii", şi-a prezentat cel mai nou roman, "Le rapport de Brodeck", susţinănd o lectură publică din acesta şi a vorbit luni in deschiderea Festivalului Filmului Francez, deoarece are "un picior in cinema".
"Plec de la un univers destul de obişnuit, de la fiinţe simple şi comunităţi simple şi, puţin căte puţin, cu aceste fiinţe simple şi comunităţi simple, merg către complexitate"
AVENTURA UMANA. "Un decor, «adaos» de personaje şi apoi urmează evoluţia lor. Aceste personaje mă duc in zona cea mai profundă a misterelor şi enigmelor noastre, pentru că sunt reprezentative pentru toate pulsiunile, tensiunile, speranţele şi traumatismele pe care viaţa umană le poate intălni. O dată ce o carte este terminată, pentru mine s-a incheiat cu adevărat, aparţine cititorilor, celor care vor să o descopere, nu-mi mai aparţine mie. Cănd adaptez o carte inventez un altul care a scris-o şi nu am probleme să lucrez pe ea, să o «măcelăresc»", mărturiseşte Claudel, citat de NewsIn.
Scriitorul Philippe Claudel, care a primit un premiu literar francez acordat de liceeni, declară că, in Franţa, există mai multe distincţii decăt scriitori.