În judeţul Olt, cele mai vulnerabile zone la poluare sunt Corabia, Traianu, Vlădila, Dobrosloveni, Fărcaşele şi Cezieni.
OLT. Reprezentanţii Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) sunt de mai multe zile pe teren pentru a-i convinge pe producătorii agricoli din sudul judeţului Olt să facă tot posibilul pentru a nu polua sursele de apă potabilă sau apele curgătoare prin depozitarea, în apropierea acestora, a reziduurilor rezultate din activităţile agricole (în special gunoi de grajd). De asemenea, fiecare societate agricolă trebuie să aibă un plan bine pus la punct pentru fertilizarea culturilor. Fermierii trebuie să cunoască bine momentul optim pentru aplicarea îngrăşămintelor, cantitatea necesară pentru un hectar, calitatea solului etc. Cele mai vulnerabile zone la poluare sunt Corabia, Traianu, Vlădila, Dobrosloveni, Fărcaşele şi Cezieni, aflate în atenţia autorităţilor locale, a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi a Ministerului Mediului. „Noi derulăm, de fapt, un program de conştientizare la nivelul producătorilor agricoli, persoane fizice şi juridice, asupra pericolului poluării surselor de apă potabilă, pârâurilor şi râurilor cu nitraţi proveniţi din surse agricole. Programul a fost elaborat în baza unui ordin şi a unei decizii ale Comisiei interministeriale pentru aplicarea planului de acţiune pentru protecţia apelor împotriva poluării cu nitraţi proveniţi din surse agricole. Printre multe altele, producătorii agricoli trebuie să ştie că nu se fac lucrări agricole la mai puţin de cinci metri de apele curgătoare şi că pe terenuri cu o înclinaţie de peste 15 grade nu se aplică fertilizarea. Societăţile agricole sunt obligate să aibă un plan foarte amănunţit de fertilizare pe care să-l respecte în toate punctele lui“, declară Ştefan Grigore, director adjunct al DADR.
Primării amendate de Garda de Mediu
@