Identificarea geografica a persoanelor care apeleaza numarul unic de urgenta 112, problema pentru care Comisia Europeana a deschis miercuri procedura de infringement impotriva Romaniei, depinde de tehnicile de care dispun operatorii de telefonie mobila din Romania, a declarat purtatorul de cuvant al guvernului, Camelia Spataru.
"Esenta problemei in aceasta situatie consta in egalizarea posibilitatii tehnice pentru identificarea tuturor apelantilor la numarul de urgenta 112, indeosebi la operatorii mobili. Realizarea tehnica depinde de operatorii de telefonie mobila din Romania", a declarat miercuri purtatorul de cuvant al guvernului.
problemele sesizate de Comisia Europeana la sistemul de apelare a numarului de urgenta vor fi analizate de reprezentantii Ministerului Comunicatiilor impreuna cu cei ai Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI), ai operatorilor de telefonie mobila precum si cu reprezentantii Serviciul de Transmisiuni Speciale (STS) - operatorul sistemului national 112.
Ministrul comunicatiilor, Iuliu Winkler, va prezenta, potrivit purtatorului de cuvant, pozitia autoritatilor romane joi, la Bruxelles, unde participa la Reuniunea Consiliului de Ministri.
Comisia Europeana a deschis miercuri procedura de infringement impotriva Romaniei pentru numarul de urgenta 112 care, potrivit oficialilor europeni, nu functioneaza corespunzator.
Legislatia comunitara in materie de telecomunicatii impune statelor membre sa se asigure ca serviciile de urgenta sunt accesibile gratuit si sa garanteze ca operatorii de telecomunicatii furnizeaza serviciilor de urgenta informatiile privind localizarea apelantului pentru apelurile catre numarul 112, efectuate de pe telefoane fixe sau mobile.
Identificarea geografica a persoanelor care apeleaza numarul