Comisia Europeana a intentat procese Poloniei si Letoniei pentru nerespectarea legistlatiei in ceea ce priveste numarul unic european de urgenta, 112, informeaza CNBC. De asemenea, Comisia a trimis si Romaniei o scrisoare pe aceasta tema, acesta fiind primul pas in declansarea procedurii de infringement. Legistlatia UE prevede ca, in statele membre, apelarea numarului sa fie gratuita, iar operatorii de telefonie din tarile membre sunt obligati sa ofere autoritatilor care se ocupa de situ
Comisia Europeana a intentat procese Poloniei si Letoniei pentru nerespectarea legistlatiei in ceea ce priveste numarul unic european de urgenta, 112, informeaza CNBC. De asemenea, Comisia a trimis si Romaniei o scrisoare pe aceasta tema, acesta fiind primul pas in declansarea procedurii de infringement.
Legistlatia UE prevede ca, in statele membre, apelarea numarului sa fie gratuita, iar operatorii de telefonie din tarile membre sunt obligati sa ofere autoritatilor care se ocupa de situatiile de urgenta toate informatiile necesare referitoare la locatia apelantului, indiferent daca apelul este facut de pe un telefon fix sau mobil.
Polonia si Letonia nu au reusit sa implementeze aceste masuri in ceea ce priveste apelarea numarului 112 de pe un telefon mobil.
Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) a fost responsabil cu implementarea Sistemului national unic pentru apeluri de urgenta – 112, precum si cu alte prevederi referitoare la operatorii publici de telefonie fixa si mobila.
Prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 70/2006, furnizorii de retele publice de telefonie au fost obligati sa puna la dispozitia Sistemului national unic pentru apeluri de urgenta – 112- informatii privind localizarea apelantului, in masura in care es