Mircea Miclea, Marius Andruh, Eugen Noveanu – câţiva dintre profesorii mari, nominalizaţi de studenţi
„Un premiu poate prea mic, pentru un PROFSOR aşa mare!”, spune un student despre Marius Andruh
„E profesorul care umple la maximum un amfiteatru de 200 de persoane, în fiecare vineri de la 8,00 la 12,00, de câţiva ani încoace. E un mentor, un model de conduită, cu un sistem de valori ridicate, cu un dar de a povesti şi a ne capta atenţia şi interesul în fiecare minut din ora sa.”
Aceasta este părerea Melindei Szabo, studentă în anul IV, la Psihologie, la Universitatea „Babeş Bolyai” din Cluj, despre profesorul său, Mircea Miclea. Cristina Cioltea, studentă în anul II, la aceeaşi facultate, îşi exprimă şi ea motivele, pentru care l-a nominalizat pe Mircea Miclea, ca fiind un simbol al Profesorului Bologna: „E extraordinar cum predă, mereu pe două linii de predare: una pentru tine, ca om, pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii tale şi a doua pentru a te forma ca psihoterapeut. E genial.
” Zeci de studenţi participă, de mai bine de două săptămâni, la campania ANOSR, „Constructio Academica”, în cadrul căreia îi propun pe profesorii, care pot fi consideraţi promotori ai sistemului Bologna, care pun accent pe studenţi, au o relaţie bună cu studenţii, sunt obiectivi în evaluare şi îi sprijină pe studenţi, pentru a se perfecţiona.
„A făcut din nota 10 o onoare pentru studenţi!”
Nume mari ale învăţământului românesc sunt, astfel, menţionate de tineri, deseori în cuvinte emoţionante. „Premiul Bologna este modalitatea de a-i mulţumi pentru TOT: pentru faptul că m-a ajutat ori de câte ori am avut nevoie, pentru sfaturile şi sprijinul dumnealui, atât ştiinţific, profesional, cât şi moral şi, nu în ultimul rând, pentru faptul că este responsabil de ceea ce sunt în ziua de astăzi: un tânăr cercetător cu ambiţii mari.
Dumnealui m