Jane Drera, patroana firmei care administrează Ceteatea Medievală din Râşnov, susţine că va sesiza Curtea Europeană pentru Drepturile Omului de la Strasbourg pentru felul în care a fost tratată de autorităţile locale.
1 /.
SC Drumuri Publicitare SRL a încheiat, în urmă cu şapte ani, un contract cu Primăria Râşnov pentru administrarea obiectivului istoric, dar oraşul a obţinut în instanţă rezilierea acestui contract.
Potrivit înţelegerii din 2000, Drumuri publicitare, patronată de italianul Alberto Drera, era obligată să investească un milion de euro în cetate şi să achite la bugetul local 12% din veniturile obţinute din exploatarea obiectivului şi 50% din administrarea parcării şi a drumului de acces.
De cealaltă parte, primăria se obliga să amenajeze drumul de acces, iluminatul pe drum şi în jurul cetăţii, lucrări de infrastructură şi de curăţenie a zonei. Niciuna dintre părţi nu s-a ţinut de cuvânt în totalitate, iar, momentan, instanţa a dat câştig de cauză Primăriei Râşnov.
Învârteli cu bani
„Practic, primăria nu a văzut niciun ban din această asociere. Fostul primar a şi fost amendat de către Curtea de Conturi pentru că nu avea nici măcar o situaţie contabilă cu privire la relaţia cu firma italianului“, se plânge primarul Adrian Veştea (PNL).
Care, culmea, recunoaşte că nici primăria nu şi-a făcut treaba: „Păi, noi dacă n-am primit niciun ban de unde să facem investiţiile promise? Dacă ne virau banii, făceam şi drumul, şi iluminatul. Ei au fost primii care nu s-au ţinut de cuvânt“.
În replică, Jane Drera, fiica italianului, spune că a încercat să plătească, dar primăria nu a vrut să încaseze banii. „Iniţial, am vrut să plătim la casieria Primăriei Râşnov şi la trezorerie, dar nimeni nu a vrut să ne ia banii. Angajaţii ne-au spus că trebuie aprobarea primarului. Le-a