Institutul de proiectare in industria chimica Iprochim, care a primit opt oferte pentru privatizare, detine o suprafata de 36.749 de metri patrati de terenuri in Bucuresti, Cluj, Sibiu si Iasi, evaluate la 10 mil. euro, potrivit raportului societatii pe 2006, publicat pe Rasdaq.
Evaluarea terenurilor a fost facuta in 2005, dar de atunci si pana acum pretul terenurilor ar putea fi si dublu. De exemplu, compania detine terenuri in Capitala pe Calea Plevnei unde metrul patrat se ridica la circa 1.800 de euro, daca ar fi sa ne raportam la evaluarea terenului pe care este Casa Radio. Reprezentantii companiei nu au dorit sa faca niciun comentariu pe marginea activelor societatii, afirmand ca aceste informatii sunt confidentiale. AVAS, actionarul majoritar al companiei, a anuntat ieri ca a primit opt oferte pentru preluarea pachetului de 72,9% din actiunile societatii.
In conditiile in care terenurile societatii au o valoare atat de ridicata, ofertantii ar putea fi mai degraba interesati de proiectele imobiliare decat de profilul de activitate al companiei. Investitorii care au depus oferte sunt Incer Plast, firma de cerecetare in domeniul materialelor plastice, IPRONEF, institut de inginerie si proiectare, si compania de inginerie si proiectare navala ICEPRONAV din Galati.
In acelasi timp, au mai depus oferta consortiul compus din Av-Rom Holding, Ramb Sistem si persoanele fizice Mircea Constantinescu si Iordan Criscov, cel alcatuit din Asociatia Salariatilor Iprochim, Proiect Bucuresti si Arno Capital, consortiul Grup Feroviar Roman, Global Partner Com si persoana fizica Gheorghe Hubca, cel format din Uton Onesti, Balkan Petroleum si Expert Valuation, precum si consortiul Ipromet - T format din IPROMET Bucuresti si Complex Trivale 2005.
"Noi dorim sa achizitionam Iprochim pentru ca avem nevoie de un institut de proiectare pentru constructia vagoanel