Camelia Voiculescu, fiica liderului PC Dan Voiculescu, detine doua treimi dintr-un institut de sondaje care a facut unul dintre exit-poll-urile la scrutinul de duminica, potrivit Registrului Comertului. CCSB, compania respectiva, a indicat scoruri mai mari decat rezultatele finale în cazul PD, PNL, PC, in marja de eroare acceptabila.
Potrivit Registrului Comertului, Camelia Voiculescu detine 67 la suta din Compania de Cercetare Sociologica si Branding Forum SRL (cunoscuta drept CCSB), iar restul procentelor sunt detinute de Mihai Motoc, consilierul lui Dan Voiculescu, si Mirel Theodor Palada, fost senior-analist la Institutul Pro. Camelia Voiculescu si Mirel Palada au intrat în firma anul trecut, prin majorare de capital, conform oficialilor companiei.
CCSB a realizat sondaje atat în perioada referendumului pentru demiterea lui Traian Basescu, cat şi la alegerile europene. Reprezentantii companiei nu au anuntat pana acum preluarea ei de catre Camelia Voiculescu, dar sustin ca nu e neobisnuit ca un asemenea institut sa aiba legaturi foarte puternice cu un partid politic.
Directorul executiv Mirel Palada ne-a declarat ca marja de eroare la scrutinul de duminica a fost 2 la suta. "Aceasta a fost depasita doar în cazul PD", a spus Palada. Celelalte institute care au facut exit-poll-uri au indicat scoruri mai mari în cazul PD si PNL (CSOP) ori PD şi PIN (ATLE). Surse apropiate companiei sustin ca firma Cameliei Voiculescu a realizat, inainte de alegeri, sondaje pentru Antena 1 si National TV, dar si pentru partide politice, insa acestea din urma nu au fost date publicitatii.
Camelia Voiculescu, impreuna cu sora ei, Corina, au o avere de aproape 1 miliard de dolari, conform estimarii Top 300 Capital. Aceasta s-a intamplat dupa ce, anul trecut, Dan Voiculescu si-a donat actiunile din grupurile sale de firme celor doua fiice, în mo