Bancherii romani considera ca birocratia si nivelul scazut al intermedierii financiare romanesti fac ca, atunci cand acorda un credit de consum, bancile locale sa aplice comisioane mult mai mari decat in alte tari ale Uniunii Europene, informeaza Business Standard.
Sergiu Oprescu, presedintele executiv al Alpha Bank, sustine ca pentru acelasi dosar de credit de nevoi personale, romanul trebuie sa astepte un numar de zile mai mare decat media europeana de rezolvare a unui dosar de credit. In plus, seful Alpha Bank a spus ca dobanzile bancilor pentru active si pasive vor creste in prima parte a anului 2008, dar nu va fi o crestere semnificativa. El a identificat si barierele pe care bancile locale le intampina in dezvoltarea retailului, acestea fiind legate de dimensiunea si de distributia retelei, ca si de gama de servicii.
Oprescu sustine ca Romania are un grad scazut de risc pe piata creditului, intrucat in Romania, nu s-a facut, in prezent, niciun transfer de risc pe creditele din sectorul imobiliar si a precizat ca singurul risc vine din faptul ca peste 85% din creditul imobiliar din Romania este in valuta, relateaza Business Standard. Bancherii romani considera ca birocratia si nivelul scazut al intermedierii financiare romanesti fac ca, atunci cand acorda un credit de consum, bancile locale sa aplice comisioane mult mai mari decat in alte tari ale Uniunii Europene, informeaza Business Standard.
Sergiu Oprescu, presedintele executiv al Alpha Bank, sustine ca pentru acelasi dosar de credit de nevoi personale, romanul trebuie sa astepte un numar de zile mai mare decat media europeana de rezolvare a unui dosar de credit. In plus, seful Alpha Bank a spus ca dobanzile bancilor pentru active si pasive vor creste in prima parte a anului 2008, dar nu va fi o crestere semnificativa. El a identificat si barierele pe care bancile locale le i