Guvernul considera ca rambursarea taxelor de inmatriculare, invocata de comisarul european pentru impozite, Laszlo Kovacs, este o masura care nu poate fi anticipata in acest moment, a declarat purtatorul de cuvant al Executivului, Camelia Spataru, citata de NewsIn.
"Am putea considera ca prin declaratiile facute Laszlo Kovacs s-a antepronuntat, pentru ca in acest moment nu stim daca acest caz va ajunge in fata Curtii Europene de Justitie, dupa cum nu stim nici care va fi decizia in cazul in care acest caz va ajunge in instanta", a afirmat Spataru.
Laszlo Kovacs afirmase joi, intr-un interviu la RFI, ca guvernul roman trebuie sa dea inapoi banii incasati din taxa auto de prima inmatriculare. El a dat exemplul Ungariei care a fost condamnata de Curtea Europeana de Justitie in urma unei situatii asemanatoare. Guvernul de la Bucuresti ar putea adopta o Ordonanta de Urgenta pentru modificarea taxei, astfel incat legea sa fie armonizata cu cea europeana.
Comisia Europeana a decis, miercuri, sa deschida a doua etapa a procedurii de infringement (incalcare a tratatului) impotriva Romaniei privind taxa de prima inmatriculare, considerand ca raspunsurile autoritatilor romane au fost nesatisfacatoare.
Comisia a acordat un termen de doua luni pentru schimbarea legislatiei, ulterior fiind posibil sa actioneze statul roman la Curtea Europeana de Justitie.
Potrivit unor surse guvernamentale, citate de NewsIn, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, va avea, saptamana viitoare, discutii cu oficialii CE, in cadrul carora va prezenta intentia Romaniei de a aproba, in februarie-martie 2008, prin ordonanta de urgenta, o varianta a taxei in acord cu cerintele Comisiei. Guvernul considera ca rambursarea taxelor de inmatriculare, invocata de comisarul european pentru impozite, Laszlo Kovacs, este o masura care nu poate fi anti