Daciana Sârbu, în calitatea sa de europarlamentar, a propus celor două Camere ale Parlamentului României să înregistreze Casa Poporului la Sistemul European de Management de Mediu şi Audit Daciana Sârbu, în calitatea sa de europarlamentar, a propus celor două Camere ale Parlamentului României să înregistreze Casa Poporului la Sistemul European de Management de Mediu şi Audit (EMAS).
Acest sistem este un instrument european cu ajutorul căruia companiile sau alte tipuri de organizaţii evaluează, raportează şi îmbunătăţesc influenţa pe care activităţile lor o au asupra mediului. Înscrierea Casei Poporului la EMAS presupune o estimare şi, în consecinţă, o reducere programată a tuturor cheltuielilor legate de folosirea şi întreţinerea acestui colos arhitectonic.
"Cei care au putere de decizie, în speţă conducerea celor două Camere ale Parlamentului României, ar trebui să facă un demers susţinut pentru a înregistra Casa Poporului la EMAS. Contraargumentele pe care le pot aduce politicienii, cu privire la acest proiect, sunt legate, bineînţeles, de banii cheltuiţi pentru auditul pe care ar urma să-l facă EMAS. Însă este absolut necesară o înregistrare a cheltuielilor şi trebuie verificat modul în care acestea pot fi reduse.
În Casa Poporului se consumă curentul electric degeaba, pentru că, de exemplu, pe toate acele holuri imense becurile ard şi ziua. Tone de hârtie sunt consumate inutil, iar instalaţiile şi caloriferele sunt de pe vremea lui Ceauşescu", a declarat Daciana Sârbu în exclusivitate pentru cotidianul "Adevărul".
În 2006, Parlamentul României a înregistrat cheltuieli în valoare de 47 milioane RON. Aceşti bani reprezintă plata pentru încălzire şi iluminat, apă, canalizare, publicaţii şi materiale documentare. Multe dintre aceste cheltuieli ar putea fi reduse considerabil prin integrarea Casei Poporului în EMAS, organism cu ajuto