Staţiunile de munte sunt pregătite să facă faţă miilor de turişti dornici de distracţie.
Un weekend incendiar îi va aştepta pe turiştii care vor alege să-şi petreacă sfârşitul de săptămână la munte, indiferent că staţiunea se numeşte Straja (Hunedoara), Rânca (Gorj) sau Predeal (Braşov). Singura condiţie este aceea ca vremea să ţină cu turiştii, iar prognozele meteo, care anunţă mai mult ploi decât ninsoare, să dea greş.
Tunuri de zăpadă
În sfârşit, la Buşteni, pe pârtia Kalinderu se schiază! Administratorii pârtiei au pus în funcţiune joi noapte tunurile de zăpadă în speranţa că, de Ziua Naţională a României, cel puţin partea de final a tronsonului schiabil va putea fi folosită de către turişti.
Dacă până acum se putea schia doar pe pârtiile de altitudine de la Sinaia, tunurile de zăpadă şi-au făcut din plin datoria noaptea trecută pe pârtia Kalinderu din Buşteni. Specialiştii spun că stratul natural de nea, care măsoară în prezent 25 de cm, este un liant foarte bun pentru zăpada împrăştiată de instalaţii. Singura problemă ar putea fi vremea care, după gerul din ultimele zile, s-ar putea încălzi. Meteorologii spun că nu ar fi exclus nici să ningă.
„Am profitat de temperaturile scăzute din ultimele 48 de ore pentru a pune în funcţiune tunurile de zăpadă. Am reuşit să acoperim în bună parte cu zăpadă zona de la finalul pârtiei. Sperăm să nu se încălzească şi vremea să ţină cu noi, pentru că în aceste zile ne aşteptăm la un număr mare de turişti“, spune Mihai Dobre, şef instalaţie pârtia Kalinderu din Buşteni.
Cabanierii de pe Valea Prahovei confirmă ca amatorii de schi la altitudini mai mari de 1.800 de metri pot veni în Valea Dorului din Sinaia, unde stratul de zăpadă rămâne constant la 40 de centimetri şi permite un schiat în condiţii exceptionale. Cei care vor să rămână în staţiuni pe pâ