Adrian David
Sterian Guli, procurorul suspectat de DNA ca ar fi fraudat examenul prin care a castigat sefia Parchetului Capitalei, este un personaj al carui nume a fost implicat in mai multe scandaluri in judetul Ialomita, unde detine inca pozitia de prim-procuror al Parchetului Judecatoriei Urziceni.
Mai multe ziare locale si centrale au relatat, anul trecut, cazul unei persoane care dorea sa contracteze un imprumut de la agentia locala a BCR, condusa de sotia lui Guli, si care a ajuns sa-l finanteze pe procuror in schimbul obtinerii banilor. Cand a incetat "finantarea", creditul a fost respins.
Mai mult, Valeriu Licu, fost director al SC Rofep SA Urziceni, a reclamat faptul ca "magistratul intermedia imprumuturi de la camatari". Totodata, Gazeta de Sud-Est a relatat mai multe cazuri de tranzactii imobiliare dubioase in care a fost implicat Sterian Guli, insa CSM nu a initiat niciodata verificari pentru a stabili daca informatiile jurnalistilor se confirma.
Cazul lui Sterian Guli, alaturi de care au mai fost pusi sub acuzare inca trei magistrati, a provocat un adevarat cutremur in justitie. La sediul DNA au fost audiati, ieri, mai multi magistrati, printre care si Gabriela Ghita de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, presedinta Comisiei de la concursul pentru functii de conducere in parchete. Mai mult, Institutul National al Magistraturii a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, in premiera, suspendarea concursului pentru procurori, pentru ca exista suspiciuni ca ar fi fost fraudat.
Adrian David
Sterian Guli, procurorul suspectat de DNA ca ar fi fraudat examenul prin care a castigat sefia Parchetului Capitalei, este un personaj al carui nume a fost implicat in mai multe scandaluri in judetul Ialomita, unde detine inca pozitia de prim-procuror al Parchetului Judecatoriei U