Duminică, naţionala de handbal feminin începe aventura franceză. Obiectivul actualei ediţii a Campionatului Mondial e clasarea pe podium, dar fetele îşi doresc ceea ce au pierdut acum doi ani
Duminică, naţionala de handbal feminin începe aventura franceză. Obiectivul actualei ediţii a Campionatului Mondial e clasarea pe podium, dar fetele îşi doresc ceea ce au pierdut acum doi ani în Rusia: aurul.
Cele mai titrate componente ale lotului care se bat pentru strălucirea maximă la Mondiale respectă un profil întrucâtva asemănător.
Căsătorite, facultate de sport, domiciliu temporar la Râmnicu Vâlcea, dedicate total handbalului, supunere totală disciplinei impuse de antrenor. Greu obţii detalii suplimentare despre viaţa privată. Fetele îşi doresc mult performanţa supremă, iar pentru acest deziderat au acceptat o serie de privaţiuni. Chiar dacă a fost vorba şi de viaţa de familie.
La un pas de mie
Steluţa Luca, recordmanul de selecţii în naţionala României, are, la numai 32 de ani, 206 meciuri jucate la nivel internaţional şi 11 prezenţe la campionate mondiale sau europene. Şchiopătând uşor, ne spune că mai are doar 15 goluri de înscris, pentru a depăşi pragul de 1.000. E căsătorită de nouă ani, cu preşedintele secţiei de handbal al clubului vâlcean, Nicolae Luca, unde joacă în campionatul intern, de când a revenit din Danemarca. Partenerii de viaţă ai handbalistelor nu însoţesc echipa în deplasările externe.
Nici soţul Steluţei nu face excepţie. Vor ţine legătura prin telefon, cum fac de obicei când este plecată. Steluţa are licenţă la Facultatea de Sport a Universităţii din Craiova. Chiar dacă joacă la Rm. Vâlcea, precizează cu plăcere că este de loc din Galaţi, de la Pechea. Spune că nu a avut timp pentru copii. S-a ocupat de carieră, în ţară, în Italia sau Danemarca, unde a evoluat aproape patru sezoane.
Interul Adina Meir