Riscurile unui atac sau a unei crize cardiace sunt de trei, chiar de patru ori mai scazute la femeile care consuma soia sau produse derivate din aceasta planta, releva un studiu realizat in Japonia pe durata a 13 ani, citat de RealitateaTV.
Substantele continute de soia, printre care si vitamina E sunt si mai active la femeile aflate la menopauza, ele fiind cele mai protejate in fata problemelor cardiace.
La studiu au participat peste 40.000 de japonezi de ambele sexe cu varste intre 40 si 59 de ani. Cercetarile au indicat insa ca soia nu are din pacate efecte similiare si asupra subiectilor de sex masculin. Studiul a fost publicat la sfarsitul lunii trecute de revista americana Circulation.
Riscurile unui atac sau a unei crize cardiace sunt de trei, chiar de patru ori mai scazute la femeile care consuma soia sau produse derivate din aceasta planta, releva un studiu realizat in Japonia pe durata a 13 ani, citat de RealitateaTV.
Substantele continute de soia, printre care si vitamina E sunt si mai active la femeile aflate la menopauza, ele fiind cele mai protejate in fata problemelor cardiace.
La studiu au participat peste 40.000 de japonezi de ambele sexe cu varste intre 40 si 59 de ani. Cercetarile au indicat insa ca soia nu are din pacate efecte similiare si asupra subiectilor de sex masculin. Studiul a fost publicat la sfarsitul lunii trecute de revista americana Circulation.