>> Reducerea insesizabilă a cantităţii alimentelor ne ajută să slăbim eficient. Deseori, pierderea bruscă în greutate are efecte nedorite asupra stării noastre de sănătate şi, în >> Reducerea insesizabilă a cantităţii alimentelor ne ajută să slăbim eficient.
Deseori, pierderea bruscă în greutate are efecte nedorite asupra stării noastre de sănătate şi, în egală măsură, asupra esteticii corporale. Scăderea în greutate cu 1,5 kg săptămânal le oferă satisfacţii celor care urmează regimuri drastice de slăbire, dar curând apar şi efectele nedorite. De la migrene şi ameţeli până la riduri foarte accentuate.
O dietă dezechilibrată contribuie la apariţia anemiei, prin scăderea globulelor roşii, carenţa vitaminelor şi a mineralelor şi, în final, la scăderea rezistenţei organismului.
Cum începem dieta?
Iată un regim alimentar în mare vogă, care ne ajută să slăbim fără a face eforturi deosebite. Elementul de bază: se cântăresc alimentele. Pentru că secretul acestei diete se referă la reducerea cantităţii elementelor la fiecare masă.
Cum începem dieta? Vom cântări porţia obişnuită, servită la cele trei mese principale. Notăm cantităţile respective. Începem dieta prin reducerea cu 5 grame a alimentelor de la masa de seară. La fiecare cină vom servi cu 5 grame mai puţin timp de şapte zile, deci cu 35 de grame mai puţină mâncare. În a doua săptămână: reducem, zilnic, şi porţia de la masa de prânz.
În a treia săptămână procedăm la fel şi cu micul dejun. Astfel, vom continua să "tăiem" din porţiile de la fiecare masă timp de 120 de zile.
Dr. Mihaela Bilic, autoarea cărţii "Silueta dincolo de mituri - un ghid de nutriţie pentru silueta ta", le recomandă persoanelor obişnuite să consume mari cantităţi de alimente la fiecare masă să urmeze dieta cu paşi mici în fiecare zi şi să nu fie obsedate de faptul că "de mâine încep dieta". O gând