Turismul rural s-a dezvoltat foarte mult în Sibiu, depăşind până şi cele mai optimiste prognoze.
În primele nouă luniale lui 2007, peste 300.000 de turiştis-au cazat în pensiunile sibiene, iarpeste 80 la sută din aceştia au foststrăini.
Şi numărul de pensiuni rurales-a triplat în ultimii cinci ani. „Cred căSibiul poate fi un bun exemplu pentrurestul ţării. Aici sunt sute de pensiuniclasificate şi foarte căutate. Practic,numărul este de trei ori mai mare decâtacum 4 - 5 ani”, a spus Dorin Beu,reprezentant al Asociaţiei Naţionale deTurism Rural, Ecologic şi Cultural(ANTREC).
Pe mâna Mărginimii
Mărginimea Sibiului, cu cele 18localităţi de la poalele Muntelui Cibin,este de fapt motorul turismului ruraldin judeţul Sibiu. Oamenii din aceastăzonă sunt cunoscuţi ca păstori carepăstrează tradiţiile, costumele populareşi arhitectura specific românească.Toate acestea au un farmec aparte şi facdin o zonă o atracţie turistică.
Aşa se face că Mărginimea Sibiuluiare acum peste 200 de pensiuni şiaproximativ 1.200 de locuri de cazarece atrag turişti tot timpul anului. Dinacestea mai mult de 50 suntconcentrate în localitatea Sibiel.
„MărginimeaSibiului are meritul principalîn revigorarea turismului rural.Tradiţiile de aici, peisajele, oamenii şigastronomia locurilor sunt atuuri greude bătut de orice altă zonă turisticărurală din România” a declarat CsabaGyarmati, director la AsociaţiaJudeţeană de Turism Sibiu.
ÎNTREPRINZĂTOR
De la fluier, la cabană
Că investiţia în turismul montan esteuna profitabilă o dovedeşte gradul deocupare a pensiunilor agroturistice. Laaceasstă oră doar 5 la sută din celepeste 1.200 de locuri de cazare maisunt disponibile pentru lunadecembrie.
Printre cei care au investit aici se numără şi fostul mare arbitrude fotbal, Aron Huzu. „Am